Kerstmarathon 5

Yardenkoor, erg bijzonder en goed gedaan

Vanmorgen hebben 9 jongens van het Stadsjongenskoor een hele bijzondere prestatie geleverd. Een tijdje geleden werd ik gevraagd of ik met een aantal jongens een bijdrage kon leveren aan de Yarden Memorialday. Dit is een herdenkingsbijeenkomst voor alle nabestaanden die in het afgelopen jaar een uitvaart hebben laten verzorgen door Yarden Twente. Een niet allerdaagse klus en de moeite van het onderzoeken waard.

De bijdrage van het Stadsjongenskoor was dat een aantal jongens zingend met een kandelaar in de hand  binnen kwam binnen lopen terwijl ze een welkomstlied zongen. Dit welkomstlied heb ik speciaal voor deze gelegenheid geschreven en werd gezongen door een aantal jongens van het nieuwste Opleidingskoor:Willem, Job, Bram, Kjeld, Rik, Steyn, Rick, Fabian en Olivier. Dit was wel een hele speciale opdracht voor deze jongens die nog maar drie maanden bij het koor zingen. Het lied werd als beurtzang gezongen door mij en het voor deze gelegenheid samengestelde Yardenkoor. Ik stond voor in de zaal, de jongens achterin. Na één keer zingen moesten ze al zingend met de kandelaars naar voren lopen en voor in de zaal weer in één rij gaan staan. Daarna nog een keer zingen terwijl ze de kandelaars op de tafeltjes moesten zetten. Dit was helemaal geen probleem voor de jongens, we hadden goed geoefend en ik wist dat ze het konden! Vooraf zei een van de jongens dat hij het eng vond om te doen een ander zei dat hij het heel spannend vond. Natuurlijk was het eng en spannend, maar het ging echt heel erg goed.

Verderop in het programma zong Olivier samen met mij het Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber. Olivier is echt een held dat hij daar zomaar gaat staan voor een zaal onbekende mensen die ook nog wel een ontroerd en verdrietig kunnen zijn. Hij liet zich helemaal niet uit het veld slaan. Sterker nog, hij hoorde ook nog eens dat de (electrische) piano een rare galm produceerde. Heel irritant inderdaad. Olivier,  je hebt echt prachtig gezongen!

Goed gedaan hoor allemaal! 

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share