Kerstmarathon 7

Kerstconcert Stadsjongenskoor Haaksbergen

Vanmiddag gaf het Stadsjongenskoor een kerstconcert in de Lourdeskerk te Haaksbergen. Voor deze gelegenheid zong het Stadsjongenskoor in de samenstelling Concert- en Jongemannenkoor. Dennis Vallenduuk begeleidde de beide koren op het orgel en piano.  Het Jongemannenkoor begon met een aantal a capella liederen en zong daarna met piano. Hierbij liet Jaap Oude Groote Beverborg zich weer van zijn beste kant met een prachtige solo. Deze had ik speciaal op het programma gezet aangezien hij stage loopt als docent op een middelbare school in Haaksbergen en er natuurlijk leerlingen in het publiek zaten..

Solisten_1312_2

Daarna zong het Concertkoor een aantal liederen in het Duits en Engels en ook de solisten lieten van zich horen. Vooral de solisten onder begeleiding van Ivette van Laar wil ik een groot compliment geven. Ik vind het erg mooi wat ze dit jaar met kerst laten horen! Ook was er samenzang met het publiek waarbij Dennis het geheel vanaf de koorzolder op orgel begeleidde. Voor mij als dirigent weer een leuke ervaring: hoe hou je de boel bij elkaar!

Het Jongemannenkoor zong daarna een aantal liederen vanaf de koorzolder met orgel. Dat is erg fijn om te doen maar voor het publiek wel even wennen. Natuurlijk ziet iederen die jongemannemannen liever wel dan niet! Te horen waren ze prima en met orgel zingen is echt te gek!

20091213_7799_2

Aan het eind van het concert zongen de jongenmannen samen met de jongens nog een aantal liederen.  Daar was ik zeer tevreden over. Met Edirol heb ik het een en ander opgenomen. Hierbij vast een voorproefje voor het grote concert van zaterdag 19 december op 19.00 uur in de Hofkerk te Oldenzaal. Dan zal ook het Middenkoor en Opleidingskoor optreden. Bij elkaar zo’n 80 jongens op het podium. Uniek in Nederland!

A la nanita nana
Away in a manger
We wish you a merry christmas

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share