Opleidingskoor 2009-2010

Het heeft even geduurd maar mag ik eventjes een nieuw koor aan jullie voorstellen? Dit is het Opleidingskoor 2009-2010 van het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Maar liefst 22 jongens hadden zich dit jaar aangemeld. Na twee maanden proeftijd besloten àlle jongens lid te worden van het koor. Een bijzondere groep mag ik wel zeggen. Hun eerste liederen voor publiek hebben ze al laten horen tijdens de openbare repetitie voor de ouders. Op 10 december gaan ze een geheel eigen concert verzorgen in De Abdij in Oldenzaal. Ook zullen ze mee doen aan het grote kerstconcert op zaterdag 19 december in de Hofkerk in Oldenzaal. Een aantal jongens van deze groep  mag daarna, om ervaring op te doen,  ook mee zingen in de Matthäus Passion van Bach in maart en april. Maar zover zijn we nog lang niet!

Eerst maar eens voorstellen aan het echte grote weblogpubliek. Hieronder zien jullie de zangers: Valentijn, Tim, Rick, Job, Max, Ralph, Rik, Tyrinn, Max, Hugo, Wessel, Fabian, Bas, Sem, Joost, Kjeld, Brent, Bram, Thijs, Steyn, Willem, en Joël.
Olk200092
Ze kennen al heel veel liedjes: het Indianenlied, Spook, Le coq est mort, Zip-a-dee-doo-dah, Roeien en Storm. Ze zijn bezig liederen voor het  kerstconcert in te studeren: Ding dong bells, De kerstblues, Liddel Ducky, Midden in de Winternacht en Kling Glöckchen klingelingeling.

Verder oefenen ze heel hard op de tekst: "De knappe kapper kapt knap, maar de knecht van de knappe kapper kapt nog knapper dan de knappe kapper kappen kan". Wie dit foutloos op kan zeggen krijgt een reep chocolade. Ik heb nog nooit een opleidingskoor meegemaakt waarbij niet iedereen aan het eind van het jaar de reep chocolade heeft verdient, dus dit gaat dit jaar ook weer lukkken!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share