Zomerconcert Stadsjongenskoor groot succes

Imgp3312Gisteren gaf het Stadsjongenskoor haar jaarlijkse zomerconcert in een zeer goed gevulde Stadhuishal te Oldenzaal. Dat de jongens er zin in hadden was te horen in het lied  So now it’s on with the show gezongen door het jongenskoor samen met het opleidingskoor.  Daarna zong het jongenskoor over een prachtigmeisje, zo mooi als een zwaluw die hoog in de lucht vliegt, She’s like theswallow that flies so high. Ze werden hierbij begeleid door Ivette van Laar op viool. Uit de film Les Choristes  zongen de jongens de liederen: Vois surton cheminCaresse sur l’ocean  en het ondeugende en supersnelle Compere Guilleri. Ze deden dit meer dan prima waarbij Ruben een groot compliment heeft verdiend voor zijn prachtige solo. Daarna zong Julian zijn eerste grote solo over een kater. Heel goed gedaan!

Het opleidingskoor barst altijd van energie endit konden ze goed kwijt in het lied Zip A Dee Doo Dah. Dat dit jaar opleidingskoor erg goed is werd bewezen in het lied Toveren. Hierbij moeten de jongens  steeds weer op een andere tel inzetten. Ze maakten maar één foutje, en dat kwam ook nog eens door de dirigent! Daarna was het tijd voor een Slaapliedje en een lied over een Spook. Het publiek schrok zich het apezuur! Ook Riordon zong voor het eerst een grote solo Ik voel me zo verdomd alleen uit de film Ciske de rat. Heel erg goed gedaan en met veel gevoel gezongen.

Het jongemannenkoor begon haar optreden flitsend. Ruud en Floris zongen over diverse dameswaarmee ze iets hebben “geprobeerd” in het lied Barbara Ann. Ze raken herhaaldelijke de tel kwijt maar dat kwam dit keer niet door de dirigent. De jongemannen zagen ze letterlijk vliegen in het sfeervol gezongen lied Ghost Riders. Opscheppen kunnen de jongemannen als de beste en dat was goed te horen in het lied . Dit lied mag qua podiumpresentatie nog meer groeien maar dat komt vast wel goed. Jesse Boere, sinds dit jaar student jazz zang aan het Rotterdams Conservatorium, gaf een overtuigende vertolking van het lied  How deep is the ocean , how high is the sky.Hierbij werd hij begeleid door zijn broer Floris aan de piano. Veel succes hadden de jongemannen met de liederenHeftantattat en Lift a glasto friendship. Naast het zingen hebben de jongemannen ook qua podiumpresentatie heel wat in huis. Aan solist Rik de moeilijke taak om het publiek weer in een serieuse sfeer te krijgen. Hij deed dit met veel klasse in de hymne Simple Gifts. Prachtig en geconcentreerd gezongen!

In het lied Old Abram Brown werd de spanning angstaanjagend opgevoerd tot een groot fortissimo door het jongenskoor samen met de jongemannen. De rust keerde pas weer terug in het bekende en zeer gewaardeerde Bridge over troubled water.  Verassend goed uitgevoerd werd het lied Londonderry Air , bepaald niet het gemakkelijkste lied van het programma! Gabriël en Olivier zongen een loepzuiver Pie Jesu en de jongens en jongemannen sloten het concert af met het up tempo lied The Rhyhtm of life waarbij Ivette van Laar naast Aartje Disberg kroop achter de piano om quatre main te begeleiden. Imgp3338

Het was een inspirerende en energieke middag!

Foto’s: Charles Leemkuil

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share