Koor kwijt tijdens zomerconcert Stadsjongenskoor

Het Stadsjongenskoor Oldenzaal gaf afgelopen zondag 23 juni een concert dat bol stond van verrassingen. Allereerst was dirigent Mariette Effing bij het begin van het concert het Opleidingskoor kwijt. Alle koren waren zingend opgekomen en iedereen zat op zijn plek, maar waar was het Opleidingskoor nou gebleven? Ze besloot toch maar te beginnen en gaf Dennis Vallenduuk de pianist het teken om het eerste lied te spelen zonder de jongens. Maar wat gebeurde achter de rug van Mariette? De jongens hadden zich achter in de kerk verstopt en kwamen sluipend binnen terwijl ze zongen: Hé, daar is er iemand thuis. Woont er soms een tovenaar in deze kluis. Tovenaar doe open! Mariette was duidelijk opgelucht. Het Opleidingskoor is het belangrijkste koor van het Stadsjongenskoor en ze was bang dat ze er vandoor waren gegaan. Mariette: ‘Ze hadden vandaag voor het eerst het koorpak aan en mochten allemaal een solo zingen. Er zaten veel vaders en moeders inde zaal, zelfs opa’s, oma’s en zusjes…. Ik was echt bang dat de spanning te hoog opgelopen was en dat ze het niet meer zagen zitten!’

Er gebeurden nog een aantal rare dingen. Het Middenkoor zong prachtig maar vermoorde ook triomfantelijk een spin. Het optreden van het Concertkoor werd ruw verstoord omdat Kjeld de hik kreeg tijdens het oh zo romantische Over the rainbow. Hij herstelde zich trouwens goed daarna  zodat het lied Heat erg goed ging.

Het enige koor dat écht normaal functioneerde  tijdens het concert was het Jongemannenkoor Oldenzaal. Ze zongen zoals altijd de sterren van de hemel. Maar ook hier was  iets vreemds aan de hand. Voor een aantal (jonge) mannen was dit het laatste concert. Met pijn in het hart maken ze plaats voor een nieuwe generatie. Jaap, Lars, Rik en Frank: bedankt!

DSC_8214-1

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share