Kamp Stadsjongenskoor Oldenbzaal

JMK kamp 2013Ieder jaar organiseert het Jongemannenkoor Oldenzaal een fantastisch koorkamp voor de jongens van het Stadsjongenskoor Oldenzaal.  We gaan dan met z’n allen naar een kampeerboerderij in Reutum en zijn lekker een weekend buiten om te ravotten en te spelen. Zo leren de jongens elkaar beter kennen en wordt er op een andere manier aandacht besteed aan zaken als discipline en samenwerken. Het weekend begon op vrijdag met Levend Stratego in het donker in het bos. Dat is spannend! Ook voor zaterdag hadden de jongemannen een heel programma voor de jongens met veel wilde spelletjes als Ratten en Raven en Britse Bulldog. De kampeerboerderij heeft ook een mooie speeltuin met een springkussen dus de jongens konden zich heerlijk uitleven.

De jongemannen hebben altijd hun eigen kampement op het voetbalveld bij de boerderij.   Daar is het kampvuur en nuttigen ze ‘s avonds menig biertje! De jongens mogen niet op het terrein van de jongemannen komen! Overtreden van deze regel is dan ook voor eigen risico. Sommige jongens wilden graag weten wat dat risico was: een rauw ei naar je kop krijgen! Op zaterdagavond werden de nieuwe jongemannen ontgroend. Daar werden niet  alleen rauwe eieren voor gebruikt, maar ook bedorven zoute haring, appelmoes, pindakaas en nog veel meer dat heel erg stonk. Dat leverde een mooi schouwspel op. Na deze ontgroening was het nog tot in de kleine uurtjes aangenaam bij het kampvuur.

Op zondagochtend vindt ieder jaar de traditionele klootschietwedstrijd plaats tussen de tenoren en bassen. Daar waar ieder jaar de bassen met grote overmacht wonnen, waren het dit jaar de tenoren die de bassen moeiteloos voor bleven.  Een van de bassen probeerde op een zeker moment een vogel te raken. Dat was niet zo verstandig! We noemen zijn naam niet maar hij heeft een opvallend andere kleur jas aan op deze foto.

Het was een prachtig weekend. Jongemannenkoor én begeleiding: bedankt!

 

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share